1101. szoba

A Bolyai Club Wiki wikiből

A 1101. szobát 1997. szeptembere és 2000. júniusa között lakta Gubenc, Jana, Felszálló Levi valamint az utolsó évben Gubenc helyett gólya-Zsolt.

Az előzmények

Jana 1995. szeptemberében költözött be a 911. szobába, ahol F.Levi már 1992. szeptembere óta lakott. (Ez utóbbi időpont egyébként utolsó felmosásának ideje is egyben!) 1996. szeptemberében azonban komoly problémával néztek szembe a fiúk, ugyanis Jo-Hans egy homoszexuális, arab srácot rakott be a szobába harmadiknak. Ezt a kedvességét a fiúk azóta sem felejtették el neki! Mielőtt az illető megérkezett volna, gyorsan szereztek egy másik szobatársat, ez volt Gubenc. Aztán kiderült, hogy az arab srác sem akart velük lakni, és hozott maga helyett egy újabb srácot. Így hármas szobacsere történt: Gubenc ottmaradt a 911-ben, az arab srác pedig összeköltözött a későbbi férjével.

A kezdetek

Így aztán a 1101-be költözéskor a fiúk már igen jól ismerték egymást, de akik kezdetben különlegessé tették a szobát, azok az előző lakók voltak, ugyanis ott volt köztük a kolesz közismert személyisége: Pöttyös, korábbi Club'89-es BN-(ön)jelölt, az elhíresült - Budaörsi Napok-szervezés után vásárolt - sportbicikli tulajdonosa. Így a szoba nem akárhogy nézett ki: az átlag koleszos szobákhoz képest sokkal jobban be volt rendezve - például szalagokból készült függöny választotta el az előszobát a benti résztől; volt benne egy saját készítésű emeletes ágy, így több volt a hely az eredetileg két fősre tervezett szobában. Jana jókat szórakozott azzal, hogy a fölső ágy egyetlen lábának kiütésével halálra rémítette az alatta ülőket, ugyanis az ágy ekkor sem szakadt le, mivel két oldalán is oda volt erősítve a falhoz. (Sajnos az első év után a nyári bennlakók sok rombolást vittek véghez.) Ilyen előzmények után az új bolyais lakóknak törvényszerű volt, hogy alkossanak valamit!

Az alkotások

A honlap

A szoba első alkotása az azóta is tartó barátságukat megörökítő közös honlap volt. Ez még a világháló hőskorában készült, ezért jellemzőek voltak rá a korszak gyermekbetegségei - például vízszintes vonalak határolták az egyes részeit. Viszont tartalmazott már médiát: a Sárga Rózsa című Illés-számot, amit a fiúk egy szál mikrofonnal és egy gitárral vettek fel. Jana és Gubenc énekeltek, F.Levi gitározott. Az ének hangmagassága a dal egésze alatt sem mozdult el az alaphangról, viszont a szöveget határozottan jól sikerült előadni. Aztán jött az Egérária a Minden egér szereti a sajtot című meséből, F.Levi még egy gitárszólót is hozzáadott a művészi értékhez, viszont a rendszeres félrefogások rontottak egy kicsit az összhatáson. Később a honlapra fölkerült egy kalózfelvétel is, amit Gubenc - a fiúk számára is - titokban vett föl, miközben a vendégségbe érkezett Zsuzsó - F.Levi gitárjátékán mosolyogva - elénekelte a Sárga rózsát. A korai időket jól jellemzi, hogy a dalok MP3 és ZIP formátumban is szerepeltek a honlapon, hátha nem mindenki böngészője tudja lejátszani a felvételeket. Ezután jelentek meg a honlapon az emailen érkezett hozzászólások - fórum még nem volt -, Jana meztelenül, na és persze a Janaológia. A honlap sikerét jól jelzi, hogy amikor évekkel később kikerült egy közismert site-ra, a hozzászólók pozitívan nyilatkoztak az akkor már teljesen elavult oldalról, valaki még arra is büszke volt, hogy a koleszból egykor még ismerte az alkotókat.

Janaológia

Jana személyisége halhatatlanságért kiáltott. Az egész úgy kezdődött, hogy F.Levi elkezdett vicces leveleket küldözgetni a Bolyais levlistára a Jana viselt dolgairól. Később a többi bolyais is elkezdte szívatni szegényt. Végül fölmerült az ötlet, hogy az összegyűlt levelek miért ne kerülhetnének bele a '98-as BN-újságba. Egy remek cikk született F.Levi tollából Janaológia címmel, amiben a levelek kommentekkel egészültek ki. Ezután Janát megismerték a BN alatt, népszerű lett. A Janaológia folytatódott egészen 2002. szeptemberéig, és összesen öt részt ért meg, bár ezek a részek már nem kerültek bele BN-újságba, csak a 1101. honlapjára.

Események

A szomszéd

A 1101. a folyosó elején van. Közte és a konyha között helyezkedett el Talabér egy ágyas szobája. Egy idő után a fiúk azt vették észre, hogy Talabért folyton ott eszi a fene náluk. F.Levi azt nehezményezte, hogy ő direkt kérte magát egy egy ágyas szobába, hogy egyedül lehessen, amikor csak akar, viszont ha unatkozik, nem hagyja a szoba lakóit magukban lenni, pedig Talabért nem ők választották szobatársul. Ráadásul egy idő után már minden nap ott ült. A probléma végül úgy oldódott meg, hogy amikor F.Levi belépett a szobába, és ránézett Talabérra, ő egyből húzott ki a szobából. Talabér később úgy vétette észre magát, hogy BN alkalmából részegen betört Halcsiék szobájába, és lepisilte az ott alvó Lizát és Mehit!

Az esti búcsú

Egyik éjszaka Jana és F.Levi lefekvéshez készült, és közben megállás nélkül szívatták egymást, hogy ki a buzi. Közben Gubenc csöndben készülődött lemenni a Bolyaiba tanulni. Végül minden elcsöndesedett, Gubenc kilépett az ajtón, majd visszakukucskált, és megjegyezte: "Aztán semmi huncutkodást...!". Ezután még percekig zengett az emelet a röhögéstől!

A kollégium szarkái

A kollégium szarkái a 911-et is meglátogatták kétszer. Két tolvaj járta hajnalonként a kollégiumot - az egyikük öltönyt viselt. Amikor rajtakapták őket, arra hivatkoztak, hogy a Tóthot keresik. A fiúk nyitott ajtó mellett aludtak, ezért a tolvajok be tudtak jönni. Mindkétszer Jana ébredt föl, majd F.Levi is. Elsőre is sejteni lehetett, hogy tolvajokról van szó, másodszorra, már majdnem megkérdezték tőlük, hogy csak nem megint a Tóthot keresik. Első alkalommal nem tűnt el semmi, másodszorra azonban F.Levi farmermellénye, amiben az iratai is voltak, hiányzott. Később előkerült Jana vagy Gubenc szekrényéből, így kiderült, a tolvajok már leemelték a mellényt a fogasról, de amikor Jana fölébredt, gyorsan berakták a szekrénybe. Elkapni sajnos nem sikerült őket, mert hirtelen ébredve nem képes az ember verekedni.

A folyosó-Mikulás

A folyosó-Mikulástól a szoba egy doboz szaloncukrot kapott ajándékba. Nem voltak elégedettek a fiúk, ugyanis az ajándék annak a szobának a lakóitól származott, akik a 1101-et húzták, és semmi vicces nem volt benne. Viszont a szaloncukor jól jött, de már túl késő volt megenni, így a fiúk lefeküdtek aludni. Az éjszaka kellős közepén F.Levi hangos csámcsogásra ébredt a sötétben: kiderült, hogy Gubenc zugeszik az éjszaka csendjében. Mire másnap délután F.Levi megérkezett az egyetemről, híre-hamva sem volt a szaloncukornak. A felelősségre vonás természetesen nem maradt el, de következménye nem lett. Hasonlóképpen járt a földimogyoróval is: Gubenc és Jana egy kiló mogyorót zabáltak föl ketten, ami ráadásul kizárólag F.Levié volt. A becsületükre legyen mondva, hogy vettek helyette másik fél kilót. Azt is ők zabálták föl...

Páncélos nyitások

A páncélos nyitások is jórészt a szobához kötődnek.

Források

A 1101. szoba oldala
Janaológia