Fiatal Mikulásozás

A Bolyai Club Wiki wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Vijja (vitalap | szerkesztései) 2012. június 28., 15:16-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „=Mi az a Fiatal Mikulásozás?= Mivel mind jó gyerekek vagyunk, hozzánk minden évben eljön a Mikulás. Ha mégsem találna ide, bebiztosítjuk magunkat, és megaj…”)

(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Mi az a Fiatal Mikulásozás?

Mivel mind jó gyerekek vagyunk, hozzánk minden évben eljön a Mikulás. Ha mégsem találna ide, bebiztosítjuk magunkat, és megajándékozzuk egymást.

November közepén gyűjtjük össze kik azok, akik idén is jó gyereknek gondolták magukat és szeretnének részt venni a mókában. A nevek bekerülnek egy kalapba, és mindenki húz egyet belőle. Fontos szabály, hogy senki sem húzhatja magát, rokonát, párját, stb.

December 6. körül pedig választunk egy szimpatikus csütörtököt, amikorra meghívjuk a Mikulást is. Mindenki az általa húzott személynek készül ajándékkal. Másik fontos szabály, hogy az ajándék mellé vers is jár. A versnek olyannak kell lennie, amely felolvasásából kiderül a megajdékozott személye, valamint az utolsó szava a személy neve (a rímeket ehhez kell igazítani).


Ekkor kerül sor a Lámpás Díj átadására is.