WikiVerseny2016

A Bolyai Club Wiki wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Zsolooo (vitalap | szerkesztései) 2016. december 5., 10:29-kor történt szerkesztése után volt. (Nyeremények)

(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

A versenyről

A verseny célja, hogy aktualizáljuk, tartalommal töltsük meg és népszerűsítsük a Bolyai Club wiki oldalát (amit épp most olvasol) és ezzel örömöt és jóleső nosztalgiázást idézzünk elő a saját klubunk számára. Ezen célok elérése érdekében egy játékot hirdetünk, melynek keretei között minden versenyzőtől azt várjuk, hogy minél több és színesebb tartalmat hozzon létre http://wiki.bolyaiclub.hu oldalon. A verseny kimenetelét a szabályoknál feltüntetett időpontok közötti aktivitás illetve a zsűri véleménye fogja meghatározni, a pontszámítás módját is ott találjátok. Fontos megjegyezni, hogy az oldal bővítésére később is bármikor bárkinek lehetősége lesz és erre biztatunk mindenkit.

Nevezés és kategóriák

Regisztrálni/Belépni itt lehet

"Jómunkásember" kategória

Ebben a kategóriában nem szükséges külön nevezni, elegendő regisztrálni az oldalra egy egyértelműen beazonosítható névvel és elkezdeni a cikkek írását. Itt a 2016.11.26. 19:00 és 2016.12.10. 19:00 időpontok közötti teljesítményt díjazzuk

Egy oldalt lehetőleg mindenki készítsen el, mégpedig egy rövid bemutatkozást, a Tagok oldalról kiindulva.

"Ezdejóvót!" kategória

Itt viszont már nevezned is kell, mégpedig úgy, hogy a zsűri elő vetendő (teljesen új) oldaladat, belinkeled ide: Ezdejóvót (a 2016 cimszó alá).

Ennek a határideje: 2016.12.09. 19:00 (tehát 1 nappal korábban, mint a karácsonyi vacsora)

A zsűri tagjainak kiléte még homályos (ide még várunk egy zsolooonál fiatalabb és egy öregebb tagot, zsolooo már elvállalta), az Ő közös véleményük fogja eldönteni, hogy melyik a legjobb cikk ami született a verseny ideje alatt.

Természetesen a nevezett cikk beleszámít a másik kategória pontszámításába is.

Szabályok

 1. A játékban mindenféle-fajta Bolyai Club tag résztvehet kortól, nemtől (és igentől is), vallási hovatartozástól, házikedvencek számától függetlenül, még akár a játék szervezői is, akik fenntarthatják Önnönmaguk utolsó pillanatban történő diszkvalifikálásának a jogát!
 2. A "Jómunkásember" kategória pontozása a 2016.11.26. 19:00 és 2016.12.10. 19:00 időpontok közötti szerkesztések alapján történik. Egész pontosan 14 nap, azaz kettő hét áll rendelkezésetekre, a végeredményt a verseny lezárásakor (eredményhirdetés) a Speciális:Szerkesztési_pontok oldalon látható 14 napos összesítés adja majd. Az említett motiváció gyanánt oldalon aktuális részeredményeket is láthattok.
 3. A pontszámítás az alábbi képlettel történik: (egyedi szerkesztések száma) + 2 * négyzetgyök((összes szerkeszés száma) - (egyedi szerkesztések száma))
 4. Új oldal létrehozása előtt próbáljatok rákeresni, hogy létezik-e! Használjátok a gyűjtőoldalakat
 5. A duplikátumok elkerülése végett egy új oldal létrehozását mindenképp egy meglévő oldalon történő link elhelyezésével kezdjétek és az elkezdett új oldalt mielőbb mentsétek el (még ha üres is) és szövegesen jelöljétek meg hogy "Szerkesztés alatt", így mások számára látszódjon, hogy az adott oldal már készülőben van.
 6. Egyszerre csak egy oldalt szerkesszetek!
 7. A szervezők jóhiszeműen feltételezik mindenkiről, hogy nem élnek vissza a pontozási rendszer gyengeségeivel, aki netán ilyennel próbálkozna és észrevesszük, az nem kaphat a Karácsonyi vacsorán se Unicumot se pálinkát!

Eredményhirdetés

Ideje: 2016. december 10. ~19:00

Helye: ELTE KCSSK, D044-es terem, a(z) (Öreges) Karácsonyi vacsora helyszíne

A verseny eredményét a Speciális:Szerkesztési_pontok oldalon látható 14 napos összesítés adja majd az eredményhirdetés időpontjában.

Miről írj cikket és hogyan?

Alapvetően tetszőleges leírás/történet/beszámoló/kiegészítés bármiről vagy bárkiről, akinek köze van vagy volt a klubhoz.

Példaként:

 • Az első oldal, amit megszerkesztesz legyen a saját magadról szóló oldal (innen indulj ki: Tagok), egy követendő példa: Balu oldala.
 • Egy történet mondjuk Rufiról a 2007-es BVT-ről (ez pl legyen belinkelve a 2007-es BVT oldalára és a Rufiról mint klubtagról szóló oldalra is)
 • Ugyanaz a történet csak éppen az a változat, ahogy Kacsa emlékszik az esetre
 • Egy tetszőleges fiatalos rendezvény beszámolója (Sznob Party, kirándulás,)
 • Egy Bolyais színdarab szövegkönyve, vagy hogy a végén mi sült ki belőle
 • Egy jól sikerült cikk szövege valamelyik BN újságból, vagy épp a BN újságok gyűjtőoldala, ha netán még nem létezik (ez hasznos lehet: http://bolyaiclub.hu/ujsag)
 • Ernest avatási feladata, Heidi története vagy épp mi is az a bizonyos Ösztrogén klub
 • A piros színű linkek azok az oldalak amik még létrehozásra várnak, nézelődj az oldalakon, ha ilyet találsz, akkor szabad a gazda!

Nyeremények

Kérdések és válaszok

Ide gyűjtünk minden technikai jellegű információt, ami felmerül a cikkek írása során és másoknak is hasznos lehet. Az ilyen jellegű kérdéseket küldjétek el a zsolooo [kukac] gmail [pont] com email-cimre.

Hogy hívják a klub kabalaállatát? (Regisztrációhoz)

Megahertz

Hogyan hozok létre új oldalt?

Ehhez egy már létező oldalt - ami kapcsolódik a témához, pl egy gyűjtőoldal - kell megszerkeszteni és ott elhelyezni egy linket a releváns helyre. Ezt az eszköztár Hivatkozás ikonjára (három láncszem) kattintva tudod megtenni, vagy a létrehozandó oldal címének dupla szögletes zárójelek közötti leírásával. Ha ezt elmentetted, akkor az újonnan hozzáadott (még piros színű) linkre kattintva bejön a szerkesztésre váró üres oldal és a szerkesztés gombra kattintással kezdődhet az alkotás...

Az eszköztár segítségével szinte minden fontos formázást meg lehet csinálni, de további magyarnyelvű segítséget találhattok itt: https://miau.gau.hu/mediawiki/index.php/Seg%C3%ADts%C3%A9g:Szerkeszt%C3%A9s