Balu (Zaicsek Balázs)

A Bolyai Club Wiki wikiből
A kép jól szimbolizálja a művész (meg nem értett) harcát a világ kispolgári eszméivel.

Zaicsek Balázs (1986.09.04, Celldömölk -- 2[0-9]{3}.[1-12].[1-31] .+) magyar származású író, programozó, celeb, színész, bűnöző, hírhedt vallási aktivista, családapa, alkoholista, visszaeső úszó, lábzsámoly, a Szöuli Olimpiai Játékok nagy reménysége, a Bolyai Club örökös tagja, aki egyfajta művészeti kiállásként tekint vissza életére, melynek a "'86-óta életben vagyok!" címet adta, és egyfajta akcióművészeti alkotásként kezeli. Ezen munkája kifejezetten fordulatos, és a műfaj adta kereteken belül viszonylag gyakran és eredményesen alkalmaz cliffhanger-eket.

Korai évek

Bár a csábította a nyugat fejlettsége és kulturális élete, de nem lett volna szíve magára hagyni a lelki vezetőért kiáltó keleti honfitársait, így végül a Nyugat-magyarországi Celldömölkről négy napos korában Pápára költözött. Az ezt követő 19 évében nagyrészt e vidéki, családi birtokon élt, mai szemmel nézve jószerével remete életet. Itt fogalmazta meg először személyi és művészeti célkitűzéseit.

Egyetemi évek

2005-ben iratkozott be a ELTE-IK Programtervező Informatikus BSc képzésére. Ekkor jelentkezett a Bolyai Club-ba is. 2009-ben indult a Budaörsi Napokon, majd ugyanezen évben megkezdte MSc-s tanulmányait, melyeket 2010-ben az angliai Cranfield-ben folytatott, és 2011-től PhD-ra váltott a régi almamaterben.

Bolyais tevékenysége

2005 óta többször láthattuk különböző kollégiumi rendezvényeken aktív résztvevőként és részegen. Az "Idén ne legyen a nevünk Bunkós Tesók!" mozgalom egyetlen aktív résztvevőjeként tartják számon. 2010-ben visszavonult az aktív klubélettől, de azóta is a Partvonal lelkes tagja.

Családi és szexuális élete

Rosszindulatú pletykák terjengenek róla, miszerint 街头乞丐,自古有之,见多不怪。可这“世界性难题”,在今日的中国似乎有解了——昨日见媒体报道,广东佛山市首次出台《佛山市城市容貌标准》(以下简称《市容标准》),禁止乞丐在公共场所出没。de ő tagadja.