Táncterem

A Bolyai Club Wiki wikiből
(Sárga szócikkből átirányítva)

A Bolyai Club egyik terme. Más néven Akvárium vagy Sárga.

Elhelyezkedése

Belépve az alagsori folyosóról a Lovagterembe, balra található. Ha viszont a folyosóról a Kistúdióba lépünk be, akkor már csak tovább kell lépni kettőt és ott is vagyunk. A mérete körülbelül 3-szor 5 méter lehet.

Története

A '80-as években tombolt a disco-láz, aminek a lendülete a '90-es évekre is kitartott, így a rendszeresen - zárt körűen - megrendezett alagsori bolyais bulikon valamint a szilveszteri bulin a Táncterem volt a tánc helyszíne. Két nagy hangfal szórta a zenét, később a FEB tábor két hangfala is lekerült ide. Voltak itt színes lámpák, a hangerőtől függően egyre hosszabb részén világító fénycső, házilag barkácsolt disco-gömb. Miután Manó és Annamari kiköltöztek a Kistúdióból, a bolyaisok birtokba vették azt is: egy remek kis stúdió jött létre kazettás deckekkel, erősítővel, később CD-lejátszóval. Minderre a stúdiós felügyelt. Persze nem csak a tánc ment itt, hanem a bulik vetélkedői és eredményhirdetései is. A '90-es évek második felére alább hagyott a lendület, a bulik inkább beszélgetősebbek lettek.

A hétköznapokon a hétfői megbeszélések voltak itt, valamint évente egyszer a mikulásbuli, de például az első BVT is itt zajlott.

Festése

A '90-es években drapp alapon nagy színes háromszögek voltak a falakra festve. Korábban is egy hasonló, másik minta volt a falakon. 1999. végén vagy 2000-ben vízi életképek kerültek a falakra: az ember úgy érezhette magát, mintha egy akvárium belsejében lenne. Talán ez volt a Táncterem legszebb díszítése. Innentől kezdték a termet Akváriumként emlegetni. Később sárga alapon apróbb, fekete rajzok díszítették a termet, innen kapta a Sárga nevet. A nagy alagsori felújítás után pedig ...