Szülői értekezlet

A Bolyai Club Wiki wikiből

A Szülői értekezlet a 2014-es, Junior Showhajtásra íródott Bunkós Tesók színdarab.


Szülői értekezlet

Szereplők:

McGalagony (az ofő) Darth Vader Catelyn Stark Odin Zeusz Peggy Bundy Al Bundy Geppetto Cersei Lannister Cersei három testőre Gollam Dumbledore-Gandalf


Az ofő padján egy plüssmacska. Ő maga a pad mögött rejtőzik, a szülők elégedetlenkednek.

Peggy: - Aaaaaal, mennyit kell még várni a tanárnőre? Egy óra múlva kezdődik a sorozatom, Huan Carlos épp szerelmet akar vallani Luszeszitának!

Al : - Nyughass, Peggy!

McGalagony valahogy leszedi a plüssmacskát és előbújik a pad mögül. Szülők meglepődnek.

Peggy: - Na azé'!

McGalagony: - Üdvözlöm a kedves szülőket! Ugyan még várunk pár szülőre, de elkezdeném. Pályáztam a KLIK-nél görögországi osztálykirándulásra és a tanításhoz nélkülözhetetlen eszközökre de sajnos mindkét esetben azt a választ kaptam, hogy nincs pénz Krétára. Vagy osztálypénzt emelünk, vagy más úticélt keresünk.

Geppetto: - Nekem mindegy, hova mennek a gyerekek, csak ne hajóval! Pinokkió fiam fél a tengertől, mióta megjártuk egy cet gyomrát. Azóta is rémálmok gyötrik.

Odin: - Nézze McGalagony tanárnő, én fel tudom ajánlani a lovamat, Sleipnirt, és a Szivárvány-hidat használva bárhová eljutnak ingyen. Így csak a szállást kéne fizetni, és Geppetto is el tudja fogadni.

McGalagony: - Köszönjük a felajánlást, Odin! Mindenkinek megfelel az a költségcsökkentő opció?


Catelyn: - Csak amennyiben készítenek Bran fiamnak egy speciális nyerget a lóra!

Épp új mondatba kezdene, mikor Cersei beviharzik, testőrei utána.

Cersei: - Hogyan merészeltétek elkezdeni nélkülem az értekezletet? Legközelebb karóra tűzetem a fejeteket!

Catelyn: - Cersei... Engedd el. Épp ott tartottam, hogy a kirándulásra kísérőnek javasolnám Hodort. A fiamat ő fogja cipelni, közben tud figyelni a többi lurkóra is, és nem kéne állni egy plusz kísérő költségeit.

Cersei: - Hogyne, egy félkegyelműre bíznánk a gyerekeink felügyeletét? Ekkora ostobaságot is csak Catelyn Starktól hallhatunk!

Catelyn bedühödik, lassan felkel az asztaltól és megszólal: Catelyn: - Ostobaság? Ostobaságnak nevezted, amit mondtam, te vérfertőző cemende?!

Az őrök kardjukhoz nyúlnak és tesznek egy lépést előre. Cersei egy mozdulattal leinti őket.

Al: - Úgy látszik, ha a Starkok a Lannisterekkel vitába szállnak, hamar elvesztik a fejüket!

Peggy idiotán rávihog Alre.

McGalagony megköszörüli torkát, szúrós tekintettel a vitatkozókra néz.

McGalagony: - Kérem, türtőztessék magukat. Hodor megfelel. Térjünk a következő témára. A jövőben korábban fognak kezdődni a tanórák, hiszen a gyerekek maximum fél egyig bírják, aztán egyre hülyébbek lesznek.

Gollam felmászik a színpadra, odaszompolyog Cerseihez és megpróbál leszedni az ujjáról egy gyűrűt. Közben folyamatosan hallatja a ,,Dráágaszááág!” kifejezést meg Gollamkodik.

Cersei: - Takarodj innen, féreg!

Cersei őrei odamennek és fejbeb@sszák Gollamot, aki elterül a színpad közepén. Ott marad egy darabig, néha vergődik.


McGalagony: - Akkor térjünk rá a gyerekekre. Luke Skywalkertől van itt valaki?


Darth Vader: - Luke! Én vagyok az apád! Izé.... én vagyok az apja

McGalagony: - Yoda tanár úr panaszkodott, hogy Luke majd egy hónapja tartozik a média-beadandójával amelyben egy vígjátékot kell elemezni. A tanár úr azt mondta neki: ,,A beadandód témája legyen a Ted, vagy ne Ted! De ne próbáld elsumákolni!”

Darth Vader: - Majd beszélek a fejével, tanárnő!

McGalagony: - Á, Ön is itt van, Geppetto. A fiát dicséri az edző, jól haladnak a szálkásítással. Viszont sajnos a magatartásával problémák vannak, úgy viselkedik, mint egy tuskó!

Gepetto: - Tanárnő, én igyekszem jó kisfiút faragni belőle!

McGalagony:

- Remélem, sikerrel jár! Bár ahhoz, hogy Pinokkió jó kisfiú legyen, csoda kéne! 

Zeusz: - És mi van az én fiammal, Herkulessel? Még mindig nyeri az iskolai versenyeket?

McGalagony: - A fia sportteljesítménye kiváló, iskolánk büszkesége. Múltkor indítottuk 12-próbán, és azon is kitűnően szerepelt. Azonban jelentős károkat is okoz, nem tudja kontrollálni az erejét. Eddig 57 ajtót tépett ki a tokjából...

Zeusz: - A fiam által okozott károkat kifizetem! A számlákat küldje el a titkáromnak, Hermésznek.

Gollam magához tér, újra odamegy Cerseihez, rámászik, próbálja megszerezni tőle a gyűrűt. Cersei rugdossa. majd Zeusz hozzá vág egy villámot, Gollam elterül. Közben Al csak úgy, nem a tanárnőhöz címezve: Al: - Múltkor Bud fiam is berúgott egy ajtót, mert zárva volt a tanterem és ő be akart menni. Pedig a tanárnő, akinél a kulcs volt, pár méterre állt tőle.

Peggy: - Psszt! Még a végén velünk is kifizettetik!

McGalagony: - Rendben! És ha már a magatartási problémákról van szó: Odin! A fiai állandóan vitáznak! Thor minden nap elkalapálja az öccsét, és szeptemberben még a Paks is megverte Lokit.

Odin: - Tanárnő, én próbálom kibékíteni őket, de nem tudom, mi a konfliktus forrása köztük. Mindig faggatom róla Lokit, és Thorra is háromszor szóltam rá, háromszor kértem, hogy mondjon mindent el, de hiába. Lehet, hogy pszichológushoz fogom küldeni őket.


Catelyn: - Joffrey-ra is ráférne a pszichológus! És jobban tenné, ha leszállna a lányomról! Nem normális az az agresszív majom!

Cersei: - Majom vagy te meg a lányod, te majom! Ez felségsértés!

McGalagony: - Attól tartok, Mrs. Starknak igaza van! Joffrey nagyon agresszív, gyakran törnek rá dührohamok, s félek, egyszer megfullad mérgében.

Peggy: - Ó, hát én tudok egy tök jó méregtelenítő kúrát, a Nők lapjában olvastam! Arcpakolást kell készíteni, és a szemre uborkaszelet helyett kolompér szeletet kell tenni.

Al tarkón csapja Peggyt.

Al: - Kussolsz!

Gollam odasompolyog Peggyékhez, és megkérdi: Golam: ­- Mi az a kolompér, Drágaszág? Mi az a kolompér?

Al tarkón csapja Gollamot.

Al: - Kussolsz!

Cersei: - Az ostoba Stark-leányok direkt idegesítik Joffrey-t ! Mellesleg szánalmas, hogy az iskolának nincs pénze függönyre, belesüt a szemembe a nap!

Darth Vader: - Akkor állj át a sötét oldalra!

McGalagony - Abban is van valami, amit Cersei mond. Catelyn, az Ön gyermekeire is sok a panasz! Arya mindig izeg-mozog, nem bír megmaradni a seggén, nem készül az órákra..

Catelyn: - Tanárnő, Arya versenyszinten vív, ezért nem marad sok ideje a tanulásra!

McGalagony: - Sansa pedig... ne engedje többet magassarkú cipőben iskolába, mert nem látja a térdétől a táblát! Azonban a kis Tony Starkot csak dicsérni tudom! Egy nap elég volt neki a termonukleáris asztrofizikaversenyre való felkészüléshez, és első helyezést ért el!

Peggy: - Ó, a mi kis Kelly lányunk is zseni! A matektanára nyárra munkát ajánlott számára a Budapesti Értéktőzsdén! Azt mondta neki: ,,Év végén BUX!”

McGalagony: - Valamit félreérthetett, Mrs. Bundy...

Megcsörren McGalagony telefonja, félbehagyja a mondatot.

McGalagony: - Elnézést, ezt fel kell vennem! Halló? A telefont füléhez tartja, szeme elkerekedik, megdöbbent arcot vág és mondja:

- Micsoda? Merlin szakállára!

A telefont lassan leengedi a fülétől. A szülők kérdezősködnek:

Gepetto: - Mi történt?

Peggy: - Naa, mi a baj?

McGalagony: - Az a helyzet állt elő, hogy sajnos nem tudnak részt venni értekezletünkön a kis Bruce Wayne szülei. Meghaltak. És mivel Mrs. Wayne volt a szülői munkaközösség elnöke, ezt a tisztséget újra be kell töltetni. Ki indul ezért a posztért??

Geppetto: - Én szívesen lennék elnök! Kedves szülőtársaim, Pinokkió fiam korlátlan mennyiségű tűzifát tud előállítani – ehhez nem kell mást tennie, csak hazudni. Szavazzanak rám, és ingyen tűzifával elhozom a rezsicsökkentést az iskolának!

Zeusz: - Én szavazok rád, de akkor legyen tánc, táncestek!

Gollam ismét magához tér és megszólal: - Leden tánc! Leden tánc!

Örömittasan ugrándozik, felmászik a tanári asztalra és elkezd táncolni. McGalagony a varázspálcájával rámutat és Gollam eszméletét veszti.

McGalagony: - Úgy látom, más nem pályázik a tisztségre, így szavazásra nincs szükség. Gratulálok az új pozíciójához! Kedves szülők, kérnék egy tapsot Geppettonak!

Mindenki tapsol egyet.

McGalagony: - Ezzel meg is volnánk. Hol is tartottunk? Á, éppen befejeztem a gyermekekről tartott beszámolómat. Van valakinek esetleg kérése-kérdése? Igen, Mrs. Stark?

Catelyn jelentkezik.

Catelyn: - Én azt szeretném kérni, hogy minél előbb kezdjenek fűteni az iskolában – Gepetto felajánlása ezt lehetővé is teszi. Ugyanis én már most fázom, és ne feledjük, Közeleg a tél!/Winter is coming!

McGalagony: - Rendben van, Catelyn, intézkedni fogunk. Amenniyben nincs más kérdés, szeretném ismertetni iskolánk új házirendjét.

Elővesz egy bazivastag könyvet – pl a Problémamegoldások nagyon nagy könyvét, és elkezdi olvasni. A szülők szörnyülködnek:

Odin: - Sajnálom, nekem vissza kell mennem a Valhallába!

Cersei: - Nekem is mennem kell, a Hét Királyság ügyeit kell intéznem. Az őreihez: - Athos, Porthos, Aramis! Gyertek!

Zeusz: - Engem vár az Olümposz!

McGalagony felnéz a könyvből és felkiált.

McGalagony: - Dumbledore professzor!

Bejön Dumbledore/Gandalf.

Dumbledore-Gandalf:

- Mi a baj, Mi....

Gollam megint magához tér, most Dumbledore-Gandalfot kezdi csesztetni, mire az félbehagyja a mondatot, fejbecsapja a pálcájával Gollamot és így szól:

Dumbledore-Gandalf: - Ostoba Tuk! Elnézést, Minerva! Mi a baj?

McGalagony: - Megpróbálnak ellógni anélkül, hogy meghallgatnák az új házirendet! Ne engedje el őket!

Odin – kezében egy pacival(a fekete lófej egy seprűn) megpróbál kislisszolni az osztályból, Dumbledore-Gandalf az útját állja.

Dumbledore-Gandalf: - A fekete ló nem segít neked, Odin bátya! Takarodj vissza az osztályba! Itt Úgyse Jössz ÁÁÁt!

Az Unicumosüveg-végű pálca végét a földhöz üti, Odin visszaesik a székébe.

Dumbledore-Gandalf: - Ne fussatok, bolondok! A tanárnő csak jót akar nektek!

McGalagony: - Köszönöm, igazgató úr! Szóval, akkor folytatnám az új házirend felolvasását.

Dumbledore-Gandalf el. McGalagony ismét kinyitja a könyvet és elkezdi olvasni.

McGalagony: - Blablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablabla......

A szülők szép lassan elálmosodnak, mindannyian elalszanak, elkezdenek horkolni. McGalagony tovább olvas, majd a horkolást meghallva leteszi a könyvet és így szól:

McGalagony: - Kiteszem nekik a szívem-lelkem, ezek meg elalszanak.... Olvassa fel nekik az új házirendet a radai rossebb!

Felháborodottan kirohan.

Gollam magához tér, odamegy Cerseihez és leszedi a gyűrűjét. Magasba mutatja a gyűrűt, és így szól:

Gollam: - Dráááágaszáááág!Vége