Janaológia

A Bolyai Club Wiki wikiből

Jana kicsinyes tulajdonságait kifigurázó cikksorozat, ami a bolyaisok teljes megelégedésére készült.

Története

Jana személyisége halhatatlanságért kiáltott! Állandó lustasága, ösztönös hímsovinizmusa, puttói megjelenése, hófehér lábait mindig hosszú farmer alá rejtő szégyenlőssége, vidéki származására való büszkesége megörökítésre várt! Jana kedvenc mondása: "A férfi 100 kilónál kezdődik!"

Az egész úgy kezdődött, hogy Felszálló Levi elkezdett vicces leveleket küldözgetni a Bolyais levlistára a Jana viselt dolgairól. Később a többi bolyais is elkezdte szívatni szegényt. Végül fölmerült az ötlet, hogy az összegyűlt levelek miért ne kerülhetnének bele a '98-as BN-újságba. Egy remek cikk született F.Levi tollából Janaológia címmel, amiben a levelek kommentekkel egészültek ki. Ezután Janát megismerték a BN alatt, népszerű lett. A Janaológia folytatódott egészen 2002. szeptemberéig, és összesen öt részt ért meg, bár ezek a részek már nem kerültek bele BN-újságba, csak a 1101. szoba honlapjára.

Nem meglepő módon nem Jana volt a Bolyai legaktívabb tagja, nem volt előtérben. Így elemi erővel hatott a rádöbbenés a tudat alatt már mindenki által ismert valóságra, hogy Jana ki is valójában. Talán ez a Janaológia sikerének titka.

Források

Janaológia