Gábur (Szűr Gábor)

A Bolyai Club Wiki wikiből

Szűr Gábor (1993.09.04. Komárom - ) ászári fenegyerek, fárasztó vicc-olimpikon, egykori Burger Kinges szabadságharcos, a Bolyai Club regnáló kultúrosa és színdarab felelőse. Bolyais keresztapja Alíz, keresztanyja Lete.

Korai évek

Születését követően a komáromi kórházból Komárom-Esztergom megye délnyugati csücskébe, Ászárra került az apai szülői házba. 2 éves koráig szüleivel és bátyjával költözködtek, laktak Bábolnán és Kisbéren is, ám Ászár hívószava erős volt, s visszatértek. Ászáron ismerkedett meg a falusi élet szépségeivel, az állattartás csínját-bínját is itt leste el (esőcsatornából rohadtbirsalmakilövőfegyvert épített bátyjával, a baromfiudvar nyugalma eddig datálható). Oktatása a kisbéri Gyöngyszem Óvodában kezdődött, ekkor már mutatkozni kezdtek hiperaktivitásának jelei. Az óvodában kipróbálta fodrász-énjét, ám az óvónő és pár nem elég felvilágosult szülő rosszalássa miatt nem állapodott meg a hajvágószakmánál.

1999 roppant meghatározó év volt - szülei válása és hosszú albérlet-odüsszeiájának kezdete mellett ez volt az általános iskola első éve is. Az általános iskola kezdeti sikerei után hanyag lett, nem tanult, majd édesapja 2005-ben bekövetkezett halála után éltanuló lett és elhatározta, orvos lesz. 2008-ban kezdte tanulmányait a komáromi Jókai Mór Gimnáziumban. Orvonak készült - biológia és kémia faktos volt, ám érdeklődése a történelem és nyelvek felé sokkal erősebbnek mutatkozott. 2011 tavaszán egy facebook viccoldal szerkesztésébe fogott, ekkor kezdett elmerülni a viccek világában, s azon belül is a fárasztó viccekre specializálódott. A viccoldalt felfuttatta, s miközben szerezte a lájkolókat, érdeklődése a marketing felé fordult. Költészetére is befolyással volt a viccoldal - az oldal követői inspirálták első verseit, 2011-ben nagyjából 30-40 verset írt. 2011 őszén, 12-esként elvetette orvosi ambícióit, s ugyan az ELTE BTK-ra akart menni kínait tanulni, a Pannon Egyetem angol nyelvű turizmus szakára adta be jelentkezését. 2012-ben leérettségizett, majd elhibázottnak gondolva döntését nem iratkozott be az egyetemre, és jelentkezett marketing- és reklámügyintéző OKJ-s képzésre Győrbe. Az OKJ alatt kezdte meg árufeltöltői munkáját a kisbéri PennyMarketben, mely munka 9 hónapot ölelt fel. 2013 májusában sikeresen befejezte az OKJ-t. 2013 nyarát Medieval 2 Total War-ral töltötte, s 2013 július 24-én megtudta- felvételt nyert az ELTE-re.

Egyetemi évek

2013-ban iratkozott be az ELTE-BTK Szlavisztika[orosz] BA képzésére. A kollégiumi jelentkezést elszúrta, várólistára kellett jelentkeznie. Részt vett az akkori bölcsész gólyatáborban, mely sorsfordító epizódnak bizonyult életében - nem kizárt, hogy ott kötött ismertsége miatt vették fel az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumába a várólistáról. Az egyetem első évét teljes sikerrel vette. 2014 nyarán részt vett a malomvölgyi Rockmaratonons azt s azt követőn Dorkaval a Burger King alkalmazásába került, ám klubtársát nem várta meg, s két hét múlva felmondott. Második évében a tanulmányaira nem fordított sok időt, s ez eredményezte csúszását. 2015 májusában elkezdett dolgozni a törökbálinti Eispro Kt-nél, Hidegélelmiszer újrapozicionálásért és csoportosításért felelős manageri pozícióban, s 3 hónap után felmondott. Felmondása után részt vett a szalki-szigeti Rockmaratonon, majd séf lett a Bench Café-nál, ahol 2015 szeptemberéig maradt.

Bolyais tevékenysége

2013 őszén a KCSSK koli GT-jén a Bolyai Club által patronált Haccsereg csoportba osztották, csopvezei Bözsi és Aurél voltak. Megtetszett neki a klubozás, a kezdetek óta szinte minden este lent van a klubban. Aktívan részt vesz a klub rendezvényein, nyitásokon általában elad, ám harmadéves korában minden nyitási feladatot kipróbált. 2013-ban részt vett mind az öreges, mind a fiatalos karivacsin. 2014 áprilisában ő írta a Punkos Tesók színdarabját, az első színdarabját, a Pánk bánt, részt vett a BN reggeliztetés kivitelezésében. 2014-ben az őszi tisztújításkor raktáros lett. Ezzel párhuzamosan kezdte átvenni a Bolyais Társasjáték estek szervezését, s ő volt a 2014-es sznobparty egyik szervezője is. A Junior SH-ra írta Szülői értekezlet című színdarabját. 2015 áprilisban a PI-rates színdarabjának szerzője, részt vett a BN reggeliztetés kivitelezésében. 2015-ben a koli GT Bolyais csopveze Dorcus és Bence mellett.(Valójában megnevezése Dajka volt.) Ez év tiszújításán megtartotta raktárosi posztját, majd hatalmi harcok következtek, s az akkori kultúrossal, Szetyivel elcserélték tisztségeiket. 2015 ItthnoSH Showhajtására írta az Első magyar Marsra szállás című színdarabot, s az ekkori Egyszer volt, hol nem volt... bábfilm is az ő nevéhez fűződik.

Kollégiumi tevékenysége

2014-ben részt vett a tavaszi Kultúrhét, a Budaörsi Napok és a Koli GT szervezésében. 2014 ősze óta a BTK DB póttagja. 2015-ben az induló CCCP egyik alapítója és oszlopos tagja, a Koli GT-n reggelizetésért felelős.